Promo banner

A+ A A-

Američki ambasador u oproštajnoj posjeti Banjalučkom muftijstvu

U srijedu, 14. augusta 2013. godine, američki ambasador NJ. E. Patrick Moon bio je u oproštajnoj posjeti Muftijstvu banjalučkom. Ovom prilikom je na Ferhadiji ambasadora Moona dočekao muftija banjalučki prof. h. Edhem-ef. Čamdžić sa saradnicima.

mu-ba-amb-sad-08-2013-1

Ambasador Moon je izrazio jedno veliko divljenje što se Ferhadija gradi u originalnom izvornom ranijem obliku i preporučio da se svi preostali radovi, koje treba privesti kraju, rade kao i do sada. Izuzetno je podržao rad Islamske zajednice i preporučio da se ovako nastavi te da će novi ambasador, Ambasada kao i Vlada SAD-a, podržati jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu i ovakav rad Islamske zajednice, jer se, kako je istakao, „Islamska zajednica i muftija (Čamdžić op.a.) zalažu za svoje vjerske principe, ali i u isto vrijeme se zalažu za dijalog, otvorenost, suživot i toleranciju mađu svim vjerskim zajednicama i narodima“.

Također, ambasador Moon je izrazio svoje zadovoljstvo što je imao priliku sarađivati sa Muftijstvom banjalučkim i sa Islamskom zajednicom u Bosni i Hercegovini.

M.S.

  • 0101