A+ A A-

15. Tradicionalni iftar za privrednike Muftiluka zeničkog

U subotu 27. Jula 2013. godine u Hotelu Zenica u Zenici organiziran je 15. tradicionalni iftar koji muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović priređuje za privrednike Muftiluka zeničkog.

15-trad-if-priv-zen-07-2013-1

 

Domaćini iftara, kojem se odazvalo oko 400 zvanica, pored muftije zeničkog bili su braća h. Ismet i h. Besim Begić, vlasnici firme Almy d.o.o. Zenica.

Nakon riječi dobrodošlice koje je musafirima uputio h. Ismet Begić, prisutnima se obratio izaslanik reisu-l-uleme dr. Amir ef. Karić, ukazujući na potrebu razvijanja radnih navika kod muslimana, te na potrebu jačanja sloge i jedinstva među muslimanima.

Nakon izaslanika reisu-l-uleme prisutnima se besjedom obratio muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović apostrofirajući u svom obraćanju potrebu očuvanja našeg vjerskog i nacionalnog identiteta. Muftija je privrednike podsjetio na obavezu davanja zekata, istakavši da je zekat najbolji garant i osiguranje našeg imetka. Muftija zenički prisutne je podsjetio i na značajne jubileje koje Islamska zajednica obilježava u 2013. godini, i to: 1000 broj islamskih informativnih novina ‘’Preporod’’, 40 godina rada Izdavačkog centra ”El-Kalem” i 80 godina izlaženja ‘’Glasnika’’, glasila Rijaseta IZBiH.

Također, muftija je ukazao na značaj predstojećeg popisa stanovništva u BiH, ističući da je veoma važno da se na ovom popisu izjasnimo da smo po nacionalnosti Bošnjaci, da nam je vjeroispovijest islamska i da nam je jezik bosanski.

  • 0000