A+ A A-

Omladinski iftar u Brčkom

Udruženim snagama koordinacionog tima EPM Medžlisa IZ-e Brčko i vrijednih volontera udruženja mladih Izvor u subotu, 27. jula 2013. godine, je na izletištu Ficibajer organiziran iftar za mlade, kojem su prisustvovali mladići i djevojke iz šest džemata u kojima se aktivno radi sa ovom populacijom.

S obzirom da je ovo prvi put da se na ovakav način organizira iftar na ovom području, organizatori su se pobrinuli da vrijeme prije a i poslije iftara ispune kvalitetnim sadržajima.

oml-ift-brc-07-2013-1

Program je počeo u 19:45 učenjem ajeta Časnog Kur'ana. Potom se prisutnima, u ulozi domaćina, obratio glavni imam Medžlisa IZ-e Brčko, mr. Mustafa ef. Gobeljić koji je iskazao veliko zadovoljstvo viđenim najavivši nastojanja da ovakva praksa postane tradicijom ovog grada.

Ostatak prediftarskog programa obilježili su članovi hora Mošus koji su svojim izvedbama ilahija i kasida počastili oko 150 prisutnih postača.

Prije obavljanja akšam-namaza dodijeljen je prigodan poklon najmlađem postaču, desetogodišnjem Adisu Mrkaljeviću.

Da bi ova noć bila upotpunjena lijepim sadržajima željeli smo podstači prisutne na akciju pomoći socijalno ugroženoj porodici Tirić iz Brčkog, kojoj je neophodno obezbijediti uslove stanovanja dostojne čovjeka, i na taj način pokazati solidarnost sa onima koji trebaju našu pomoć. Sa posebnom radošću ističemo kako je ovom prilikom skupljeno 2106,75 KM, a skupljena sredstva će u narednim danima biti uručene na adresu porodice Tirić.

Iftaru su, osim Glavnog imama, prisustvovali još i predsjednik Medžlisa IZ-e Brčko, gospodin Hajrudin Omerović te dogradonačelnik Brčko distrikta, gospodin Esed Kadrić.

Izražavajući izuzetno zadovoljstvo organiziranim programom iskreno se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji, a posebno volonterima udruženja Izvor koji su nesebičnim zalaganjem doprinijeli da sve protekne u najboljem redu.

Nadamo kako će ovakva praksa doista postati tradicija u Brčkom i da će u narednoj godini ovom iftaru prisustvovati puno veći broj mladih postača.

(www.medzlisbrcko.ba)