A+ A A-

Zajednički iftar u Živinicama

U srijedu 24. jula 2013./16. ramazana 1434. h. g. u organizaciji Medžlisa IZ Živinice i turske fondacije Zakat čiji je koordinator za Balkan Mehmed Fočić, priređen je iftar na otvorenom u haremu džamije Islamski centar. Po prvi put u organizaciji Medžlisa IZ Živinice ovakav iftar okupio je preko oko 300 postača. 

ift-zivin-07-2013-1

 

Ovom događaju između ostalih prisustvovali sa glavni imam Sedin ef. Karić, profesori, imami i pojedinci iz političkog miljea. Kako je istakao glavni imam MIZ-a Živinica, bila je to prilika da se učvrste veze i džemat među Bošnjacima u blagoslovljenom mjesecu ramazanu.

- Iftar je prilika da se okupimo, da nas ujedini i sretan sam zbog toga. Zahvalio bih se i predstavnicima turske Fondacije Zakat sa sjedištem u Americi. Okupili smo se u ooči obilježavanja Bedra, a znamo šta bitka na Bedru predstavlja u povijesti islama. Treba da volimo zajednicu da volimo džemat. Božiji  Poslanik a.s. je kazao, ko želi Džennet neka čuva džemat. Svako od nas treba iskoristiti svoje potencijale da pravimo, čuvamo zajednicu i da jačamo našu vjeru-kazao je Sedin ef. Karić.

Tokom druženja glavni imam je uručio predstavnicima turske fondacije skroman poklon, a na kraju druženja dovu je proučio hafiz Esnaf Begić, viši asistent na Instituta za Islamsku teologiju Univerziteta Osnabrück.

S.M.

  • 0101