A+ A A-

Polaganje kamena temeljca za Islamski kulturni centar u Srebrenici

srebrenicaMedžlis Islamske zajednice u Srebrenici organizirat će danas svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju Islamskog kulturnog centra u Srebrenici, a svečanosti polaganja kamena temeljca pored predstavnika Medžlisa, prisustvovat će i predstavnici Bošnjačke nacionalne fondacije i Svjetskog bošnjačkog kongresa.

Izgradnju Islamskog kulturnog centra u Srebrenici finansirat će u iznosu od 350.000 KM Mešihat Islamske zajednice iz Srbije na čelu s muftijom Muamerom ef. Zukorlićem, kazao je Feni predsjednik Medžlisa Islamske u Srebrenici Alija Tabaković.

Ovaj centar će u svom sastavu imati niz kulturnih sadržaja, kao i jednu mini dvoranu kapaciteta od 120 mjesta gdje će se održavati razna predavanja.

U Medžlisu Islamske zajednice u Srebrenici navode da će izgradnja centra početi nakon Bajrama, a planirano je da bude završena do Nove godine.

Prema predviđenom protokolu, kamen temeljac će položiti predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa, reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić i glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlić.

Nakon polaganja kamena temeljca za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra u Srebrenici bit će upriličeno druženje i zajednički iftar.

Svečanost počinje u 19.00 sati u ulici 27. jula u Srebrenici.

(Fena/www.sbk.eu.com)