A+ A A-

Reisu-l-ulema na iftaru u Mostaru

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mr. Husein ef. Kavazović, 10. dan mubarek mjeseca Ramazana boravio je u posjeti Mostaru i Mostarskom muftijstvu koje je tim povodom u Medžlisovom Studentskom hotelu organiziralo iftar.

reis-iftar-most-sd-07-2013-1

Domaćin na iftaru bio je mostarski muftija h. Seid-ef. Smajkić koji je za ovu priliku sazvao predsjednike medžlisa i glavne imame sa Mostarskog muftijstva, sabornike, ugledne džematlije, privrednike, te predstavnike političkog, obrazovnog, kulturnog i javnog života grada Mostara i Hercegovačko – neretvanskog kantona.

Muftija Smajkić je u svojoj pozdravnoj besjedi izrazio veliko zadovoljstvo ponovnom posjetom Reis-ul-uleme Mostaru, ističući da je on prisustvovao i centralnoj manifestaciji „Putevima pobjede“ u Podveležju, te i na svečanom otvaranju Studentskog hotela.

Muftija je izrazio zadovoljstvo izuzetnim odzivom na iftarom i strukturom prisutnih, izrazivši nadu da će saradnja tih ljudi na zajedničkim projektima od vjerskog, nacionalnog i kulturnog interesa za naš narod biti nastavljena.

reis-iftar-most-sd-07-2013-2

Reisu-l-ulema Kavazović govorio je o vrijednosti vremena Ramazana koje je muslimanima kao blagodat na raspolaganju, pozivajući ih da se duhovno obnavljaju, pročišćavaju i snaže svoju duhovnost brojnim ramazanskim ibadetima. Naglasio je važnost jedinstva Bošnjaka Mostara i Hercegovine, istakao njihov golemi doprinos u odbrani zemlje i dao podršku njihovoj daljoj borbi za očuvanje svojih nacionalnih i vjerskih interesa u ovoj regiji.

Istakao je i bereket Studentskog hotela kojemu u pola godine dva puta dolazi u goste, i koji predstavlja novu vrijednost Islamske zajednice.

(www.miz-mostar.com