A+ A A-

Zajednički ramazanski iftari u Tešnju

Iftar za zaposlenike i članove IO Medžlisa IZ-e Tešanj

Dana 15.07.2013. godine, u ugostiteljskom objektu "Kahva" u Tešnju, Medžlis IZ-e Tešanj je organizovao tradicionalni iftar za zaposlenike i članove IO Medžlisa IZ-e Tešanj.

Navedenom iftaru prisustvovao je i načelnik općine Tešanj gosp. mr. Suad Huskić, te musafir iz Turske hafiz Hasan Kömürcü, koji će mjesec ramazan provesti na području Medžlisa IZ-e Tešanj.

ift-tesanj-07-2013-1

Nakon iftara organizovana je posjeta džematu Oraš Planje i novosagrađenoj "Plavoj džamiji", u kojoj je klanjana teravih-namaz.

Prije teravih-namaza prisutnim džematlijama se prigodnim vazu-nasihatom obratio glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić, a teravih-namaz je imamio musafir iz Turske hafiz Hasan Kömürcü.

Omladinski iftar

Dana 16.07.2013. godine, na Trgu Gazi Ferhad-bega u Tešnju, ispred ugostiteljskog objekta "Kahva", Medžlis IZ-e Tešanj je organizovao tradicionalni omladinski iftar.

Pokrovitelj iftara bio je ataše za vjerska pitanja Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Sarajevu šejh Abdulmedžid El-Gajs, čiji je izaslanik gosp. Velid Er-Rušud prisustvovao navedenom iftaru.

ift-tesanj-07-2013-2

Tradicionalnom omladinskom iftaru prisustvovalo je preko 100 omladinaca iz svih džemata sa područja Medžlisa IZ-e Tešanj, a pored navedenih omladinaca prisutni su bili i gosp. Zehrudin Kruško, predsjednik IO Medžlisa IZ-e Tešanj, mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj, mr. Senad ef. Ćeman, profesor u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu, te hafiz Hasan Kömürcü, musafir iz Turske, koji mjesec ramazan provodi na području Medžlisa IZ-e Tešanj.

Nakon iftara prisutnima se u ime Medžlisa IZ-e Tešanj obratio glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić, prilikom čega se zahvalio prisutnima na dolasku, te pokroviteljima na pomoći u organizaciji navedenog iftara.

Nakon akšam-namaza, koji je obavljen u Čarši džamiji, omladinci su nastavili druženje do teravih-namaza uz ilahije i sevdalinke, čime su uljepšali ramazanske noći na tešanjskoj čaršiji.

(www.iz-tesanj.ba)