Logo

Bosanski Novi: Manifestacija „Radujmo se ramazanu“

  • Published in
  • Kategorija: Aktuelno
  • Štampa

MIZ Bosanski Novi u suradnji sa džematom Suhača u nedjelju, 07. jula 2013. godine, je bio domaćin duhovnoj manifestaciji pod nazivom "Radujmo se Ramazanu", u povodu dolaska nam mubarek mjeseca Ramazana ali i povodom obilježavanja pet godina od obnove džamije u Suhači te tri godine od obnove džamije na Brđanima. Pored domaćina i hora džemata Suhača učešće su još uzeli i horovi ilahija i kasida iz Zenice i to hor En - Nahl te hor El-Quds.

b-nov-man-ram-07-2013-1

 

Svečanosti su pored brojnih Novljana, prisustvovali i imami MIZ Bosanski Novi na čelu sa glavnim imamom prof. Elvir ef. Vakufcem, bihaćki muftija prof. Hasan ef. Makić te gost predavač mr. Esmir Halilović, inače asistent na predmetu hadis na IPF-u u Zenici. Dobrodošlicu u ime domaćina prisutnima izrazio je imam džemata Suhača Samir ef. Ahmić koji je istakao važnost slijeđenja Pravog puta, uloge omladine u istom te se zahvalio prisutnima na odazivu.

Glavni imam MIZ-e Bosanski Novi Elvir ef. istakao je da iako mali medžlis, MIZ Bosanski Novi već drugu godinu zaredom, organizuje ovakve manifestacije, te se nada da će prerasti u tradiciju i postati sastavni dio najave dolaska nam najdražeg mjeseca, mjeseca Ramazana. Mr. Esmir Halilović u svojoj besjedi dotakao se važnosti pridržavanja islamskih propisa, važnosti održavanja džamija kroz prisustvo u njima, važnosti posta, kao i važnosti predstojećeg nam popisa i izjašnjavanja kao BOŠNJACI, koji su ISLAMSKE vjeroispovijesti a koji pričaju BOSANSKI jezik.

Da svečanost bude što ugodnija i ljepša pobrinuli su se spomenuti horovi ilahija i kasida koji su svojim glasovima dali ovoj manifestaciju još ljepšu dimenziju.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.