A+ A A-

Sarajevo: Akcija prikupljanja knjiga za Ferhat-begovu biblioteku u Banjoj Luci

akcija-prik-knjig-07-2013-1U Sarajevu sutra počinje akcija prikupljanja knjiga (bez obzira na sadržaj i tematiku) za Ferhat – begovu biblioteku u Banja Luci. U akciji koja će trajati dva dana (petak, 05. i subota, 06.07.2013.) mogu učestvovati svi građani. Prikupljanje knjiga odvijaće se ispred sarajevske Katedrale u terminu od 11:00 do 20:00 sati.

Pokretači i realizatori ove humane ideje su Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu i Udruženje studenata prava, a cilj je, prije svega, kroz solidarnost i humanost približiti Sarajevo i Banja Luku kao dva najveća centra u Bosni i Hercegovini.

- Time želimo doprinijeti razvoju svijesti kod studenata da je Banja Luka naš grad, bez obzira što je u drugom entitetu i da je ne smijemo zaboraviti. Tako pokazujemo svoju prisutnost i odgovornost za domovinu, kao i želju za obnovom i obogaćivanjem svih naših materijalnih i duhovnih vrijednosti koje su uništene u agresiji na našu domovinu. Svaka knjiga će dobro doći ako sagledamo  trenutno stanje u ovoj biblioteci. Unaprijed zahvaljujemo građanima – donatorima (vakifima) na odzivu, poručili su organizatori ove akcije.