A+ A A-

Doček ramazana na području Muftiluka zeničkog

Povodom nastupajućeg mubarek ramazana 1434. h.g., u ponedjeljak 1. jula 2013. godine, u Maglaju, u Novoj gradskoj ''Vali Recep Yazicioglu'' džamiji, održana je večer Kur'ana, pod nazivom ''U susret Ramazanu''.

doc-ram-mu-ze-07-2013-1

Učači Kur’ana Časnog  u ovoj mubarek noći bili su hafizi iz Turske, Srbije, Makedonije, Danske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine: Abdulgafur Levent (Turska), Mehmed Duman (Turska), hfz. Hasan Kara (Turska), Abdulkadir Ahmedi (Makedonija), Ali Said Aksay (Danska), Sedat Bekiri (Srbija), hfz. Aziz ef. Alili (Hrvatska) i hfz. Hidajet ef. Talić (Bosna i Hercegovina).

Poslije ugodnog slušanja ajeta iz Allahove knjige, tekbira i nekoliko lijepih ilahija hora Medžlisa IZ Maglaj ''Revda'', prisutnim džematlijama obratili su se glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Maglaj Izudin ef. Kruško, muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić i muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

Glavni imam Izudin ef. Kruško zaželio je dobrodošlicu prisutnim, posebno muftiji zeničkom, muftiji banjalučkom i hafizima.

Muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić u svom obraćanju posebnu pažnju skrenuo je na potrebu očuvanja jedinstva među muslimanima, istakavši važnost predstojećeg popisa stanovništva u BiH.

Nakon što se zahvalio hafizima na lijepom učenju Kur’ana kojim su počastili prisutne vjernike, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, između ostaloga, ukazao je na značaj učenja Kur'ana i na blagodati Mubarek Ramazana, posebno istakavši da je formula uspjeha na ovom i Budućem svijetu iskrena vjera, međusobno povjerenje i ustrajnost u činjenju dobrih djela.

  • 0101