A+ A A-

Gradačac: Osman i Razija Okić uvakufili auto

U ponedjeljak, 24.06.2013. godine, Osman i Razija Okić iz Zelinje Donje, općina Gradačac uvakufili su auto za potrebe Medžlisa IZ Gradačac. Auto će biti preuređeno za pogrebne usluge.

auto-vak-grad-06-2013-1

Činu uvakufljenja prisustvovali su glavni imam Medžlisa mr. Nusret ef. Kujraković, mutevelija džemata Zelinja Donja hadži Omer Kujraković, imam džemata Zelinja Donja Izudin ef. Baturić i direktor pogrebnog društva Mašrik Mirza Pašić.

Osman i Razija sretno žive u braku već pune 43 godine i imaju petero djece. Svoj radni vijek proveli su na radu u Austriji, a zaslužene penzionerske dane provode u svojoj domovini Bosni i Hercegovini. Aktivni su članovi Islamske zajednice i uvijek su pomagali njen rad kako u BiH tako i u Austriji.

U razgovoru koji je upriličen u sjedištu Medžlisa istakli su da ovim uvakufljenjem žele ustupiti dio svoje imovine za korist šire zajednice i pomoći rad Medžlisa IZ Gradačac. Na taj način, kako su kazali, žele se zahvaliti Allahu, dž.š. na blagodatima koje im je podario u njihovom životu, na sretnom braku i dobroj djeci. Ovim činom Osman i Razija stekli su časno i plemenito zvanje vakifa.

Čestitamo porodici Okić na ovom uvakufljenju i molimo Allaha Svemogućeg da im podari dobro zdravlje, obilnu nafaku i nagradu na obadva svijeta.

Nusret ef. Kujraković