A+ A A-

Ambasador Malezije posjetio Ured goraždanskog muftije

U četvrtak, 20. juna 2013.godine, u okviru jednodnevne posjete Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde Ured muftije goraždanskog posjetio je ambasador Malezije nj.e. Anvar Kasman sa saradnicima, te domaćinom posjete premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prim. dr. Emirom Fraštom sa ministrima u Vladi ovog kantona. Domaćin posjete Uredu muftije goraždanskog bio je muftija goraždanski Hamed ef. Efendić.

amb-mal-pos-mugo-06-2013-1

Ambasador je predstavio neke od projekata s kojima je Malezija prisutna u Bosni i Hercegovini. Posebno je istakao projekte pomoći ovdašnjem društvu, kao što su školovanje i stipendiranje naših studenata u Maleziji i povoljno kreditiranju malih i srednjih preduzeća. Interesovao se za uslove rada Islamske zajednice na ovim prostorima, te projekte koje Islamska zajednica planira realizirati u narednom periodu, s posebnim naglaskom na izgradnju objekata, odnosno infrastrukture Islamske zajednice.

Muftija goraždanski je nj.e. ambasadora upoznao sa radom, pitanjima i problemima sa kojima se susreće Islamska zajednica na prostoru ovog muftijstva, te posebno govorio o položaju povratnika te organizaciji vjerskog života u povratničkim džematima. Upoznao je Ambasadora sa dosada učinjenim u projektu rekonstrukcije Aladža džamije u Foči, te predstavio projekte izgradnje džamije u džematu Obarak u Goraždu i izgradnje poslovno-stambenog objekta u neposrednoj blizini Šudžaudinove džamije u Rogatici.

Dženan Imamović