A+ A A-

503. Dani Ajvatovice: Održan 15. Bugojno OPEN Karate turnir

U organizaciji Karate kluba "Bugojno" u Sportskoj dvorani KSC-a u tome gradu održan je 15. Karate kup "Ajvatovica-Bugojno open".

U ime Organizacionog odbora 15. Bugojno open - Ajvatovica 2013, prof. i trener Rašid Tihak poželio je dobrodošlicu gostima i zahvalio se učesnicima što su uveličali tradicionalni turnir 15 po redu jubilej.

15-kar-kup-ajv-06-2013-1

-Zahvaljujem se svim učesnicima, znam da je teška godina, u jesen najavljujem, da ćemo imati okrugli stol, zato Vama iz Karate saveza predlažem da ovaj turnir podignemo na još jedan veći stepen,  jedan viši nivo kako bi taj sportski duh prerastao u duh prijateljstva. Nadam se da ćemo imati podršku, želim uspjeh svim sportistima rekao je mr. Nusret ef. Abdibegović.

Želim reći da ćemo podržati našeg muftiju i u jesen održati okrugli stol, i ovaj naš 15. turnir podignuti na još veći nivo. Želim puno sreće i uspjeha da ponesete iz našeg Bugojna, kazao je načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

-Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata glavni je pokrovitelj 15. turnira Bugojno OPEN. Velika nam je čast i zadovoljstvo, da je naš grad domaćin sportašima iz cijele regije, iz BiH i susjednih zemalja. Bugojno je grad sporta, grad mladosti bio i prije rata i tako nastavio i dan danas, a karate je jedan od najtrofejnijih sportova u BiH. Želim da naglasim da sam i ja trenirao karate, dio sam ove porodice, imam smeđi pojas, i u ovom sportu sam naučio mnoge stvari koje su mi kasnije pomogle, da ostvarim životnu i političku karijeru. Naučio sam u karateu da budem strpljiv, da znam podnijet poraze i pobijede, da znam protivniku pružiti ruku, i tako sam radio u profesionalnom životu i u političkom životu. Bugojno je grad koji je uvijek bio dobar domaćin, zato želim da se lijepo osjećate u našem gradu, a organizatorima i svim učesnicima obećavam, da ću pomoći i potruditi se, da ovaj ostane najjači u BiH. Također, želim posebno mladim ljudima da ponesu lijepe uspomene iz Bugojna, uz nadu da će sudije časno i pošteno suditi, da će borci se viteški boriti, časno podnositi i poraze, a umjereno slaviti pobjede i proglašavam 15. jubilarni turnir Bugojno OPEN otvorenim, rekao je ministar Zukan Helez na otvorenju turnira.

Na turniru je sudjelovalo više od 200 karatista iz Sarajeva, Zenice, Mostara, Bugojna, Tuzle, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Donjeg Vakufa, Busovače, Konjica, Ilidže, Travnika, Ilijaša, Kalesije, Živinica, Tešnja, Prozora-Rame i Viteza.

Pobjednik turnira je KK "Perfekt" iz Sarajeva, čiji su članovi osvojili 11 zlatnih, tri srebrene i devet bronzanih medalja.

KK "Bugojno" okitio se sa pet zlatnih, sedam srebrenih i 12 bronzanih medalja dok su

treće mjesto, sa sedam zlatnih, sedam srebrenih i jednom bronzanom medaljom, osvojili karatisti KK "Internacional" Zenica.

Na najuspješnijeg dječaka i djevojčicu na turniru proglašeni su Hamza Ahmetović i Dželila Hukara, članovi KK "Perfekt“.

Epitet najuspješnijeg kadeta ponio je Eldar Tihak (KK "Bugojno") a najuspješnije kadetkinje Lejla Macanović (KK "Bošnjak" Konjic).

Najuspješniji junior na turniru bio je Haris Poljo (KK "Novi grad" Sarajevo) a juniorka Azra Penava, članica istoimenog kluba.

  • 0101