A+ A A-

Veče Kur'ana u Maglaju

Veče Kur'ana u Maglaju

Povodom nastupajućeg mjeseca ramazana, Medžlis Islamske zajednice Maglaj organizira „Veče Kur'ana“  u ovom gradu pod nazivom „'U susret Ramazanu“. Ova manifestacija održat će se u ponedjeljak, 22. ša'bana 1434. h.g.  / 01. juna 2013. godine u Novoj gradskoj ''Vali Recep Yazicioglu'' džamiji u Maglaju sa početkom u 20:00 sati.

vec-kur-mag

U okviru manifestacije nastupit će učači Kur'ana: Abdulgafur Levent iz Turske, Abdulkadir Ahmedi iz Makedonije, Ali Said Aksay iz Danske, hfz. Hasan Kara iz Turske, hfz. Nesim Bajrami iz  Makedonije, Sedat Bekiri iz Srbije, Mehmed Duman, glavni mujezin Sulejmanije džamije u Istanbulu i hfz. Hidajet ef. Talić, imam Jusuf pašine/Kuršumlija džamije u Maglaju. Pored muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića očekuje se i prisustvo visokih zvanica Rijaseta IZ-ce u BiH, navodi se u informaciji Medžlisa Islamske zajednice Maglaj.

Svečano otvorenje džamije u Bradićima

Također, povodom 20-te godišnjice obilježavanja Dana bolnog sjećanja na progon, patnju i stradanje Bošnjaka u džema'atima: Bradići, Krušik, Liješnica, Tujnica, Ljubatovići, Strupina, Novi Šeher, Domislica, Čobe i Kopice, 24-29. juna 1993. godine, održat će se tradicionalna manifestacija ''Znamo li se sjećati...?'' i svečano otvorenje džamije u povratničkom džema'atu Bradići.

vec-kur-mag2