Promo banner

A+ A A-

Muftija zenički posjetio Medžlis IZ Tešanj

U srijedu 12. juna 2013. godine muftja zenički mr. Ejub ef. Dautović sa saradnicima posjetio je Medžlis Islamske zajednice Tešanj.

Tom prilikom muftija zenički susreo se sa glavnim imamom mr. Fuad ef. Omerbašićem i predsjednikom Izvršnog odbora gosp. Zehrudinom Kruškom.

13-6-tesanj

Na sastanku se razgovaralo o tekućoj problematici u organiziranju vjerskog života na području Medžlisa iz Tešanj.

Nakon sastanka sa glavnim imamom i predsjednikom muftija je posjetio džemat Jelah, u kojem se izvode završni radovi na džamiji, čije je otvorenje planirano za 31. august 2013. godine. O dinamici radova na džamji muftiju su upoznali predsjednik džematskog odobora gosp. Kasim Alić i predsjednik organizacionog odbora za otvorenje džamije gosp. Vahid Festa.

U okviru boravka na području Medžlisa iZ Tešanj, muftija zenički posjetio je i preduzeće ''Koteks'', gdje se susreo sa vlasnikom i direktorom h. Muharemom Sejdićem.

 

Vlasniku preduzeća ''Koteks'' h. Muharemu Sejdiću muftija zenički zahvalio se na podršci i pomoći u realiziranju projekata Islamske zajednice, posebno na uvakufljenju parcele od 300 m2, kojom će se proširiti harem džamije u Jelahu.

 13-6-tesanj2