A+ A A-

Muftija Pašo Fetić posjetio muftiju banjalučkog

Muftiju banjalučkog Edhem-ef. Čamdžića u Banja Luci posjetio je, 12. juna 2013. godine, muftija IZ Bošnjaka u Njemačkoj Pašo-ef. Fetić sa glavnim imamom regije Baden Württemberg prof. Enver-ef. Pašalićem.

Ovom prilikom, muftija Pašo-ef. je čestitao muftiji banjalučkom na postignutim rezultatima, obnovi Ferhadije, kao i naporima na izgradnji Medrese- školskog centra u Banja Luci.

posj-muft-fet

Muftija Pašo-ef. je obećao pomoć, kako za izgradnju Ferhadije, tako i za obezbjeđivanje knjiga za Ferhat-pašinu biblioteku, kao i novčanu pomoć za izgradnju Medrese u Banja Luci, te nekoliko stipendije za učenike i studente sa Muftijstva banjalučkog.

Muftija banjalučki se najtoplije zahvalio muftiji Paši-ef. na posjeti i zamolio, da prenese zahvalnost i ostalim čestitim imamima i džematlijama, a posebno Kemal-ef. Crncu na pronalaženju prijatelja Ferhadije i sakupljanju novčanih sredstava, te prof. Omer-ef. Sarajliću na svesrdnom pomaganju i dodjeljivanju stipendija učenicima i studentima sa područja Muftijstva banjalučkog.

posj-muft-fet2

Muhedin Spahić