A+ A A-

Početak druge faze izgradnje kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici

U srijedu 6. juna 2013. godine u Zenici je održan sastanak Odbora za izgradnju Kompleksa Sultan-Ahmedove džamije u Zenici.

Na sastanku, kojim je predsjedavao predsjednik Odbora mr. Ejub ef. Dautović, muftija zenički, donešena je Odluka da se počne sa drugom fazom radova na Kompleksu, koja podrazumijeva pokrivanje objekta, u vrijednosti od 350.000 KM i kompletno uređenje gasulhane u vrijednosti od cca 60.000 KM. Sredstva za opremanje gasulhane donirat će poznati zenički privrednik h. Ismet Begić, ''Almy''.

2-fa-sul-ah-dzam-06-2013-1

Također, Odbor je donio Odluku da se u narednim danima organizira podjela zahvalnica donatorima koji su donirali od 1.000 do 10.000 KM (360 donatora).

Sastanak Odbora organiziran je u novootvorenim prostorijama kahvane i čajhane ''Stara čaršija'', koji je u vlasništvu Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Na kraju sastanka, muftija je pozvao članove Odbora da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za finansiranje druge faze izgradnje Kompleksa, zahvalio se h. Ismetu Begiću i Edinu Beganoviću, koji su iskazali svoju spremnost da doniraju sredstva i čestitao predsjedniku, glavnom imamu i članovima Izvršnog odbora MIZ Zenica na otvaranju kahvane i čajhane ''Stara čaršija''.

  • 0101