Promo banner

A+ A A-

Početak priprema za izgradnju zgrade IPF u Zenici

U utorak 28. maja 2013. godine u Novom Radakovu u Zenici, u prisustvu rukovodstva Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora muftijom zeničkim mr. Ejub ef. Dautovićem, zvanično je obilježen početak priprema za izgradnju nove zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici.

003-muze-ipf-zgr-05-2013-1

Svečanosti početka priprema za izgradnju prisustvovali su i dekan IPF prof. dr. Zuhdija Adilović, prof. dr. Šukrija Ramić, gosp. Hasan Mucić, sekretar IPF i Edin ef. Kavazović, sekretar muftije zeničkog.

Nakon što su obezbijeđeni lokacija, građevinska dozvola i dio sredstava potreban za početak radova, zvanično su počele pripreme za izgradnju nove zgrade IPF u Zenici, koja će biti spoj orijentalnih i evropskih standarda gradnje.

Izgradnja nove zgrade IPF u Zenici (9000m2), rezultat je višegodišnjih napora da se pronađe adekvatno prostorno rješenje za rad i razvoj IPF-a, kojeg trenutno pohađa oko 800 studenata.

U prvoj polovini juna mjeseca tekuće godine očekuje se zvanično postavljanje kamena temeljca, kojeg će, ako Bog da, postaviti reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

  • IPF 1.IPF 1.