A+ A A-

Studenti IPF-a u Bihaću uručili donaciju djeci bez roditelja

Studenti Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, predvođeni prof. dr. Nusretom Kepeš, voditeljicom odsjeka Socijalne pedagogije i duhovne skrbi, te prof. dr. Izetom Terzićem voditeljem odsjeka za vjeronauku, u okviru svojih vannastavnih aktivnosti koje obuhvataju i humanitarni rad, su posjetili Centar za djecu bez roditeljskog staranja Duga u Kulen Vakufu i tom prilikom im uručili nekoliko paketa sa prehrambenim namirnicama i higijenskim proizvodima. Uprava na čelu sa predsjednikom UO Admirom Lješčaninom se zahvalila Fakultetu i studentima na ovoj značajnoj donaciji, jer kako kažu, ova ustanova egzistira upravo zahvaljujući humanitarnim donacijama, bez kojih njihov rad ne bi bio moguć.

ipf-bih-don6

- Drago nam je što smo ostvarili suradnju sa Islamskim pedagoškim fakultetom, s kojim smo već razgovarali o našoj budućoj saradnji, te se nadam da će se ova saradnja nastaviti. Zahvalio bih se na vašem trudu i zalaganju, te vam poželio uspješan rad i studiranje - kazao je Admir Lješčanin, predsjednik Upravnog odbora centra Duga

Profesorica Kepeš se tom prilikom zahvalila rukovodstvu centra Duga, na izuzetnom gostoprimstvu i saradnji, kao i na ukazanoj prilici da se upoznaju sa pedagoškim radom ove ustanove.

- Mi smo do sada imali niz humanitarnih akcija i ovo je samo jedan slijed tih akcija, Sve inicijative su potekle od naših studenata, koji su bili inicijatori prikupljanja određenih humanitarnih pomoći, što dovoljno govori kako oni opravdavaju svoje opredjeljenje za ovaj socijalno-pedagoški poziv - istakla je profesorica Kepeš.

Prema riječima studentice Amila Midžić, akcija je pokrenuta kako bi se pomoglo štićenicima centra Duga, da i oni uživaju u stvarima koje ostala djeca s roditeljskim staranjem imaju svakodnevno.

- Radi se o slatkišima i higijenskim potrepštinama. Akciju smo organizovali na način što smo ispred tržnih centara postavili naše volontere sa kolicima, u koje su građani mogli da ostave svoje humanitarne priloge - kaže Amila Midžić, studentica Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.

Fahrudin Vojić

  • ipf-bih-donipf-bih-don