A+ A A-

Muftiju banjalučkog posjetio predsjednik Narodne skupštine RS

U srijedu, 23. maja 2013. godine, predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske mr. Igor Radojičić u čijoj pratnji je bio i potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske gospodin Ramiz Salkić, posjetio muftiju banjalučkog h. Edhem-ef. Čamdžića.

mu-ban-pre-nsrs-05-2013-1

Ovom prilikom muftija se zahvalio predsjedniku na posjeti, te mu je prenio pozdrave, uvaženog i poštovanog, reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH prof. mr. Husejin-ef. Kavazovića.

Predsjednik je iskazao zadovoljstvo nedavnom posjetom reisu-l-uleme Parlamentu Republike Srpske i zamolio muftiju, da reisu-l-ulemi, također, prenese iskrene pozdrave.

Muftija je zamolio predsjednika da se angažuje u promjeni dijela Zakona o grobljima, što je predsjednik obećao, i dodao da je to u proceduri. Zatim, da ubrza dobivanje urbanističke saglasnosti za izgradnju Medrese u Banja Luci, što je također obećao i naglasio, da za to nema nikakvih smetnji. Posebno je obećao da će sve učiniti, da se za sada, jedan predstavnik Islamske zajednice uposli u Sekretarijat za vjere Vlade Republike Srpske, koji će koordinirati na relaciji Vlada Republike Srpske, Rijaset i muftijstva.

Predsjednik je posjetio i Ferhadiju. Podržao je obnovu i završetak Ferhadije. Muftija je poslije obilaska Ferhadije i Ferhat-pašinog turbeta uručio zahvalnicu predsjedniku Parlamenta Republike Srpske za sve što je do sada učinio, a predsjednik je, također, muftiji uručio skromnu hediju, nakon čega su dali izjave za medije.

Muhedin Spahić

  • mu-ban-pre1mu-ban-pre1