Promo banner

A+ A A-

Završena mektebska liga Medžlisa IZ Visoko

Mektebska liga u Visokom je postala tradicionalno sportsko druženje oko 400 učenika mektebske nastave iz svih džemata Medžlisa Islamske zajednice Visoko.

U proteklom periodu mjeseca maja je uspješno realizirano šest kvalifikacionih turnira u malom nogometu gdje je učestvovalo 37 ekipa iz mekteba sa ovog područja.

vis-mek-lig-05-2013-1

Finalni turnir je bio poseban doživljaj učesnicima i ljubiteljima fudbala. Održan je u nedjelju 19.05.2013. godine na stadionu sportskog centra „Centrosport“ u Visokom.

Učestvovalo je  6 prvoplasiranih ekipa sa prethodnih kvalifikacionih turnira, ekipe iz mekteba: Arnautovići, Kalići, Pertac, Seoča, Gornje Moštre i Donji Kralupi.

U utakmici za treće mjesto ekipa Donjih Kralupa rezultatom 3:0 pobijedila je Seoču.U utakmici za prvo mjesto rezultatom 2:1 ekipa Gornje Moštre pobijedila je Pertac.

Konačni poredak Mektebske lige je: Gornje Moštre prvo mjesto, muallim Behaija ef. Zeherović, drugo mjesto Pertac, muallim Vedad ef. Limo i treće mjesto Donji Kralupi,  muallim Amel ef. Hadžić.

Najbolji strijelac finalnog turnira je Anes Omanović iz ekipe Gornje Moštre sa pet postignutih golova.

Na kraju je priređena dodjela nagrada najuspješnijim, pehara za prve tri ekipe, dresova za najbolje, fudbala za najboljeg strijelca, te diploma za sve učesnike.

Učesnici turnira pored sportskih kvaliteta su vrijedni učenici svojih mekteba što je dodatno doprinijelo njihovom lijepom druženju.

Osim takmičara i drugih učenika mekteba turnirima su prisustvovali njihovi muallimi, roditelji i članovi džematskih odbora koji su pomogli da se uspješno realiziraju svi susreti.

Zahvaljujemo sponzoru Mektebske lige BH TELECOMU.

Fahrudin Bećirović

  • 0101