Promo banner

A+ A A-

Prezentacija i trening o popisu stanovništva 2013. za područje Muftijstva zeničkog

Ured muftije zeničkog u saradnji sa Fondacijom ''Popis 2013.'' jučer (15.05) je u Hotelu ''Zenica'' u Zenici organizirao prezentaciju i trening o predstojećem popisu stanovništva 2013. godine. Prezentacija i trening organizirani su za glavne imame, predsjednike općinskih odbora Ilmijje, predsjednika Okružnog odbora Ilmijje, direktore ustanova Islamske zajednice koje djeluju na području Muftiluka i predsjednike aktiva vjeroučitelja.

zen-pop-2013-05-2013-1

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom obraćanju prisutnim istakao je ukupni značaj predstojećeg popisa u Bosni i Hercegovini, naglašavajući da je mnogo otvorenih pitanja i potencijalnih problema s kojim se možemo suočiti, kada je popis u pitanju.

Centralno predavanje na pomenutoj prezentaciji održao je dr. Tarik Zaimović, predsjednik Upravnog odbora Fondacije ''Popis 2013.'', koji je, između ostaloga, prezentirao informacije o popisima stanovništva u Bosni i Hercegovini od prvog koji je organiziran 1520. godine, pa do ovog predstojećeg koji je trinaesti zvanični popis stanovništva u BiH.

U ime Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta prisutnima se obratio Elvedin Subašić, prenoseći selame dr. Amir ef. Karića, rukovodioca VP službe.

Nakon prezentacije i treninga učesnici su u svojim diskusijama problematizirali različita pitanja u vezi sa predstojećim popisom 2013. godine.

Navedena prezentacija i trening jedna su u nizu aktivnosti koje će organi i ustanove Islamske zajednice provesti u vezi sa popisom 2013. godine, a u skladu sa zaključkom Rijaseta IZ u BiH. 

  • 0101