A+ A A-

Muftija Zukorlić primio rektora Trakija univerziteta iz Edrena

Glavni muftija Muamer ef. Zukorlić primio je, u srijedu 08.05.2013. godine, rektora Trakija univerziteta iz Edrena sa delegacijom koji borave u višednevnoj posjeti Novom Pazaru. Tom prilikom Muftija se zahvalio na pozitivnom odnosu i podršci koju Trakija unvrezitet iskazuje prema Internacionalnom univerzitetu.

mu-zuk-rek-trak-05-2013-1

Prilikom razgovora sagovornici su istakli važnost uspostave i jačanja saradnje turskih i sandžačkih institucija i organizacija. Muftija je tom prilikom istakao da muslimane u Sandžaku, Srbiji i općenito na Balkanu raduje svaki uspjeh Turske, te da je aktuelno rukovodstvo vratilo dostojanstvo turskoj državi i narodu.

Muftija je takođe naglasio da je interesovanje Turske za Balkan od izuzetne važnosti, te da je dobrodošla svaka pomoć iz Turske, ali da razumijevanje posebnosti ovog prostora treba da prethodi pomoći i saradnji.

Gost je upoznao Muftiju o ambicijama Trakijskog univerziteta, koji je dobio svojevrsnu ulogu da u ime Turske posebno intenzivira saradnju sa obrazovnim institucijama na Balkanu.

(www.islamskazajednica.org