A+ A A-

Obilježen Dan džamija u Zavidovićima

U svim džematima zavidovićkog Medžlisa prigodnim programima obilježen je 7. maj, Dan džamija. Centralna svečanost održana je poslije podne namaza u novosagrađenoj džamiji u naselje Krivaja koje pripada džematu Desna obala. Mevlud su izveli imami zavidovićkog Medžlisa a istom su prisustvovali donatori ove džamije ali i drugih vjerskih objekata na našem Medžlisu, predstavnici humanitarne organizacije „Human Apel“.

dan-dzam-zav-05-2013-1

Džematski imam i domaćin današnjeg skupa Izet ef. Čamdžić je selameći prisutne izrazio zadovoljstvo što su u velikom broju džematlije podržale ovu manifestaciju i dolazeći u džamiju došli na mjesto gdje se ostavština Poslanikova dijeli. Prigodan vaz održao je glavni imam Sulejman ef. Efendić u kojem je istaknuo važnost džamije u ljudskom životu. Naglasio da je džamija vjernikova stalna adresa te da nas džamije orjentiraju u vremenu i prostoru i ne daju nam da zalutamo i zaboravimo ko smo i kuda idemo.

Uručujući zahvalnice donatorima izrazio je u ime Medžlisa i svih džematlija veliku zahvalu za ovo veliko dobro koje su učinili naglasivši da je džamija rasadnik u kojem kroz mekteb i džemat obnvlja se i stasava naša Zajednica. 

Izet ef. Čamdžić