A+ A A-

Postavljen kamen temeljac za džamiju u Novoj Zenici

Zenica 07. maj 2013. - U okviru obilježavanja 7. maja – Dana džamija danas je u gradskom zeničkom naselju Nova Zenica svečano postavljen kamen temeljac za izgradnju džamije.

kam-tem-dzam-nov-zen-05-2013-1

Kamen temeljac su postavili Ajdin, Kanita i Tarik Avdić zajedno sa muftijom zeničkim mr. Ejub ef. Dautovićem.

Vakif džamije u Novoj Zenici je Fikret Avdić sa svojom suprugom Dervišom i djecom Ajdinom, Kanitom i Tarikom. Fikret Avdić je uvakufio i stan za potrebe imama koji se nalazi u blizini mjesta na kojem će biti izgrađena džamija.

Džamija u Novoj Zenici će biti građena na vakufskoj parceli u blizini stadiona Bilino Polje, a vrijednost ovoga projekta procijenjena je na cca 500.000 KM.

Na svečanosti postavljanja kamena temeljca prisutnim vjernicima obratili su se glavni imam MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica, vakif Fikret Avdić i muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

Muftija zenički u svom obraćanju, između ostaloga, čestitao je vakifu Fikretu Avdiću na ovom hair djelu, naglasivši da je sretan što među Bošnjacima imamo vakife koji su spremni žrtvovati svoj imetak na Božijem putu. Muftija je, također, istakao da je svaka nova džamija u stvari nova pobjeda i poruka slobode, poruka mira i tolerancije.

  • 0000