A+ A A-

Predstavnici Ureda za BD i džemata „Bošnjak“ Arnhem posjetili Zavodu za zaštitu djece i omladine

Sa iskrenom namjerom da pomognu korisnicima, u ugodnoj posjeti Zavodu za zaštitu djece i omladine u Pazariću boravili su predstavnici Ureda za bošnjačku dijasporu i Islamske zajednice Bošnjaka u Holandiji, džemat „Bošnjak“ iz Arnhema.

Sa željom da saznaju što više o radu i životu u Zavodu, sekretar Ureda Mirnes Lemeš, Fahira i Ibrahim Majlović, te Seid i Resula Bečić, zadržali su se u razgovoru sa direktorom Zavoda Jasminom Ćerimagićem.

posjeta-arnhem

Kako su istakli ovi humani ljudi, džematlije džemata „Bošnjak“, već duže vremena pomažu ugroženim kategorijama ljudi. Ovaj put su odlučili pomoći korisnicima Zavoda, jer je osobama sa intelektualnim poteškoćama u razvoju zaista neophodna pomoć.

Prema riječima direktora Zavoda Jasmina Ćerimagića, s obzirom da u Zavodu živi 400 korisnika sa različitim smetnjama u psiho-fizičkom razvoju pomoć u pelenama za odrasle je značajna i vrijedna. Naime, na mjesečnom nivou u Zavodu se troši oko 5000 ovih higijenskih proizvoda i uvijek je ovaj vid pomoći dobro došao.

Gosti iz Holandije uz želju da najbolje iskoriste prikupljena novčana sredstva od 1. 500 Eura od džematlija , odlučili su kupiti toliko potrebne pelene za korisnike Zavoda.

Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima iz džemata „Bošnjak“ koji su omogućili da ljudi u Zavodu zahvaljujući i njihovoj pomoći lakše se nose sa svojom bolešću.