A+ A A-

Izložba tradicionalne umjetnosti Bosne i Hercegovine na SAHAF 2013.

sahaf-2013-i-2Sarajevo Halal  Fair and Forum SAHAF 2013 je međunarodni forum i sajam halal industrije koji će se održati u Skenderiji od 15. - 17. maja 2013. godine. Ova manifestacija, pored značajnog broja domaćih i međunarodnih izlagača i učesnika foruma, Sarajevu poklanja niz vrlo zanimljivih edukativnih, kulturnih i zabavnih sadržaja.

U okviru sajma bit će postavljena stalna izložba Udruženja umjetnika "Elif”, koje čine umjetnici i akademski slikari uspješnih karijera.

Kako navodi gospodin Elvis Hajdarević, predsjednik Udruženja: „Predstavit će se rijetko viđene tradicionalne tehnike umjetnosti koje su historijski prisutne na našim prostorima“. Ovo Udruženje afirmira i promovira tradicionalne i druge prisutne oblike vizuelnih umjetnosti na prostoru Bosne i Hercegovine. Tu se podrazumijevaju i različite manifestacije bošnjačke tradicionalne umjetnosti kao što su: radovi u metalu, ćilimarstvo, kaligrafija, iluminacija, ebru, radovi na porcelanu, kao i savremene interpretacije istih motiva i tehnika.

Predsjednik Udruženja, gospodin Elvis Hajdarević također ističe da su podržali program jer "Sajam halal industrije u Sarajevu je od izuzetnog značaja za promociju Bosne i Hercegovine, njenih privrednih i industrijskih potencijala, kao i svih onih brendova iz naše zemlje, ali i inostranstva koji promovišu i primjenjuju standarde halal proizvodnje."

Izložba će biti otvorena za posjetioce tokom cijelog sajma u Centru Skenderija od 10:00h do 19:00h. Izložbu će svečano otvoriti likovni kritičar Kenan Šurković u srijedu, 15. maja, sa početkom u 12:00h.