A+ A A-

Mešihat IZ u Srbiji: Nije istina da je Bekir Makić pretučen u prostorijama Mešihata

novi-pazar- Mešihat Islamske zajednice u Srbiji izražava zgroženost zbog činjenice da su pojedinci i pod ahmedijom, uz pomoć svojih političko-medijskih mentora i korumpiranih ljekara, spremni ići tako daleko simulirajući povrede i šireći neistine.

Nije istina da je Bekir Makić pretučen u prostorijama Mešihata. Istina je da je zbog finansijskih i drugih malverzacija oko organizacije hadža suspendovan sa pozicije uposlenika u Islamskoj zajednici.

Očito je da simuliranje povreda ima za cilj da skrene pažnju sa činjenice da je Bekir Makić raskrinkan u zloupotrebi položaja i nečasnim radnjama, te da se mora suočiti sa posljedicama disciplinskog postupka.

Laž koju je skovao sama sebe demantuje. Prethodno je objavio posredstvom probeogradskih medija pod kontrolom Rasima Ljajića da je tučen po licu i tijelu, a nakon toga se pojavio sa zaštitnim okovratnikom.

Nakon što mu je u Mešihatu saopšteno da će biti suspendovan, Bekir Makić je obišao pragove svojih medijskih i političkih prijatelja, pa tek na njihovu sugestiju nekoliko sati kasnije javio se ljekaru. Na hitnoj službi primila ga je Zumreta Halitović, rođena sestra Senada Halitovića, koja ga je uputila dr Alanu Kurpejoviću, inače kadru SDP-a Rasima Ljajića. Dr Kurpejović poznat je po negativnim stavovima prema Islamskoj zajednici, a prije dvije godine objavio je lažnu vijest da je jedna od učenica Medrese zaražena virusom H1N1, što je izazvalo paniku u Medresi i druge negativne posljedice po ovu školsku ustanovu.

Dakle, u pitanju je najobičnija namještaljka dokazanih protivnika Islamske zajednice koji su iskoristili posrnuće jednog od njenih službenika kako bi nastavili sa blaćenjem ove institucije i njenih predvodnika.

Podsjećamo javnost da je amidžić Bekira Makića, jedan od predvodnika izdaje u Islamskoj zajednici, Mustafa Makić iz Sjenice, prije pet godina na sličan način simulirao ranjavanje iz vatrenog oružja optužujući Muftiju i njegove saradnike, stoji u saopćenju Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.