A+ A A-

Reisu-l-ulema posjetio kardinala Puljića

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić primio je jučer (24.04) u kurtoaznu posjetu reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića. Na susretu su bili i generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. mr. Luka Tunjić i ravnatelj Reisova ureda Razim ef. Čolić.

reis-kar-pulj-04-2013-1

Kardinal Puljić i reisu-l-ulema Kavazović razmijenili su mišljenja o područjima na kojima bi mogli i trebali kao vjerski poglavari zajednički djelovati. U tom duhu, istaknuli su potrebu izgrađivanja ozračja povjerenja i međusobnog poštivanja između predstavnika i članova Islamske zajednice i Katoličke Crkve u BiH, ali i među svim drugim stanovnicima.

Složili su se da je potrebno dati veći doprinos na planu odgoja zdrave porodice, bez koje nema zdravog i stabilnog društva. Razmišljali si o najboljem načinu kako da, kao vjerski poglavari, zajednički djeluju u zaštiti i promicanju porodice.

Razgovarali su li o potrebi da vjersko uvjerenje izgrađuje javno mnijenje kako bi moralne vrijednosti biti prisutne u strukturama života. Smatraju važnim poduprijeti rad Međureligijskoga vijeća BiH na svim razinama.

Kardinal Puljić zahvalio je reisu-l-ulemi Kavazoviću na dolasku, a na kraju susreta razmijenili su prigodne darove.

(FENA)