A+ A A-

Medžlis IZ Bos. Gradiška: Održano mektebsko takmičenje

U subotu, 20.4.2013. godine održano je mektebsko takmičenje na nivou Medžlisa IZ Bosanska Gradiška. Takmičenje je održano u džematu Dubrave II u mektebskoj učionici. Svih devet mekteba na području Medžlisa kandidiralo je svoje kandidate za svaku kategoriju takmičenja.

mek-tak-bg-04-2013-1

Mektebskom takmičenju prisustvovao je Zejnil ef. Latifović, glavni imam Medžlisa, koji je poselamio prisutne te istakao važnost takmičenja, kao i manifestovanja znanja, kojeg su djeca naučila u izvještajnoj mektebskoj godini. Kazao je da je važno učešće na ovom takmičenju, a pobjednik će biti onaj, koji bude najuspješniji.

mek-tak-bg-04-2013-2Nakon odgovora na testove općeg znanja i takmičenja iz kiraeta pobijedili su oni koji su imali najviše bodova. Tako je iz testa općeg znanja najuspješnija bila Zerina Žlibanović iz džemata Orahova, muallim prof. Šaćir ef. Kobilica. Iz kategorije kiraeta mlađi uzrast, najuspješniji je bio Mirza Dubičanac iz džemata Tekija, muallim prof. Feriz ef. Makić dok iz kategorije stariji uzrast najuspješniji je bio Edvin Ključanin iz džemata Tekija.

Prema ukupnim bodovima iz svih kategorija ove godine pobjedu je osvojio mekteb džemata Tekija i muallim prof. Feriz ef. Makić. Kao najuspješnijem muallimu u ovoj mektebskoj godini, Glavni imam Medžlisa čestitao je imamu na uloženom trudu.

mek-tak-bg-04-2013-3

Nakon proglašenja pobjednika, glavni imam Medžlisa je uručio priznanja pobjednicima, kao i novčane nagrade. Svi učesnici ovog takmičenja nagrađeni sa po jednom knjigom. Nakon zajedničkog ručka i druženja i ovaj put su ostali pod dojmom lijepog druženja. Najuspješniji će imati učešća na mektebskom takmičenju na nivou Muftijstva banjalučkog.

R. Senad