A+ A A-

Eimaan - časopis za mlade muslimanke i muslimane

eimaan-naslovna

U januaru ove godine je startao projekat  Eimaan - časopis za mlade muslimanke i muslimane, koji su inicirale tri mlade džematlijke Islamskog Kulturnog Centra Grac,  Senida Alibegović, Ajla Patterer i Medina Hozić, neka ih Allah dž.š. nagradi.

Primarni cilj ovog projekta je bio da se djeci ponudi islamska zanimljiva literatura, a eventualna dobit da ide za sredstava za izgradnju Islamskog kulturnog centara Grac.

Prvo izdanje je bilo veoma uspješno, a to potvrđuje i činjenica da za drugo izdanje već ima veliki broj godišnjih pretplata od strane vjeroučitelja i džemata (do sada ukupno 40 u cijeloj Austriji). Novo u drugom izdanju je i to da će časopis da izlazi i na bosanskom jeziku. Časopis je islamskog sadržaja i košta € 2,20. Izlazi  4 puta godišnje.

Pokrenuta je kooperacija i bliska suradnja sa IRPA-om (Islamische Religionspädagogische Akademie) u Beču. Fokus kooperacije ce biti razvoj zajedničkog  pedagoškog koncepta, podrška i promocija časopisa sa ciljem da časopis uđe kao dodatni nastavni materijal za vjeroučitelje širom Austrije.

Ovakav projekat u Republici  Austriji i šire još ne postoji, i jako je važno da svako od nas na svoj način doprinese što boljem i efikasnijem razvoju ovog hairli projekta. Tim koji realizira projekat postaje sve veći i nema sumnje da će projekat ako Bog da pisati nove uspjehe Islamskog Kulturnog Centra Grac.

Ako ste zainteresovani podržati ovaj projekat, kao i dosta drugih džematlija i džemata, i vašoj djeci u mektebu pružiti ovaj islamski časopis, možete naručiti na e-mail adresu eimaan@islamgraz.org.