Promo banner

A+ A A-

Muftija tuzlanski posjetio Medžlis IZ Srebrenik

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović je u četvrtak 11.03.2013.g. posjetio Medžlis IZ-e Srebrenik. U prvoj radnoj posjeti Srebreniku delegaciju su pored muftije činili i njegov zamjenik dr. Sead ef. Seljubac i sekretar muftijstva Muamer ef. Zukić. Bila je ovo redovna protokolarna posjeta tuzlanskog muftije i prilika za razgovor sa svim imamima sa područja ovog medžlisa i sa članovima izvršnog odbora.

mu-tuz-pos-sed-04-2013-3

Tokom posjete održan  je prvo sastanak sa glavnim imamom Refik ef. Hodžićem i predsjednikom Izvršnog odbora Medžlisa Mevludin ef. Joldićem. Domaćini su ih upoznali sa trenutnim stanjem u Medžlisu i planovima za naredni period. Na sastanku se razgovaralo o predstojećim aktivnostima bitnim za organizaciju vjerskog života ovog Medžlisa i cjelokupnog funkcionisanja IZ-e u Bosni i Hercegovini.

Nakon sastanka sa glavnim imamom i predsjednikom Muftija je zajedno sa svojim saradnicima obavio i razgovor sa imamima tokom kojeg su razmotrena pitanja od važnosti za rad Islamske zajednice i problemi s kojima se suočavaju imami u svom radu.

mu-tuz-pos-sed-04-2013-1

 

Na tim sastancima razgovaralo se o stanju vjerskog života na području Medžlisa i budućim planovima rada i projektima koji će se ako Bog da realizirati. Kraći izvještaj o radu vjerskoprosvjetne službe podnio je glavni imam Refik ef. Hodžić. Pored izlaganja Muftije svoje sugestije su iznijeli i dr. Sead ef. Seljubac kao i sekretar Muamer ef. Zukić.

Prema riječima Muftije tuzlanskog, glavni cilj ove radne posjete jeste uspostavljanje čvršće saradnje i komunikacije, maksimalno iskorištavanje raspoloživih potencijala, njihovo uvezivanje i timski rad na raznim projektima. Na spomenutim sastancima dotaklo se i administracije, radnom statusu imama i njihovom školovanje.

Naglašeno je očekivanje da će ove i slične buduće posjete poboljšati ukupan rad Medžlisa, osnažiti horizontalnu i vertikalnu komunikaciju unutar Islamske zajednice, kao i kreirati bolje pretpostavke za međusobnu saradnju i razumijevanje u budućem radu.

Na kraju posjete je održan radni sastanak sa članovima Izvršnog odbora na kojem je bilo govora o planovima i projektima na unapređenju rada Islamske zajednice na našem području. Muftija je članovima IO rekao da je čast biti član i raditi za interes zajednice te ih u svoje ime i zamolio da se tako i ponašaju.

mu-tuz-pos-sed-04-2013-2

Izuzetno značajno posjetom muftije tuzlanskog mr. Vahida  ef. Fazlovića, ocijenio je glavni imam Medžlisa IZ Srebrenika Refik ef. Hodžić naglasivši da ova posjeta ima i dodatnu potvrdu pozitivnih aktivnosti koje se na planu organizacije vjerskog života provode na području ovog Medžlisa.

Ovaj susret iskorišten je i za razmjenu ideja i iskustava koje bi pomogle u budućem radu.

Molim Uzvišenog Allaha da nagradi muftiju mr. Vahid ef. Fazlovića, njegove saradnike, na nesebičnom zalaganju za unapređenje rada Islamske zajednice.

Damir ef. Babajić