A+ A A-

Muftija zenički posjetio džemat Vukovo - MIZ Tešanj

U petak 12. 04. 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Medžlis Islamske zajednice Tešanj. U pratnji glavnog imama mr. Fuad ef. Omerbašića i predsjednika Izvršnog odbora gosp. Zehrudina Kruške, muftija zenički posjetio je džemat Vukovo, klanjao džuma-namaz i održao hutbu.

posj-tes

U svom obraćanju prije džuma-namaza muftija zenički, između ostaloga, naglasio je: „Došao sam danas u džemat Vukovo da vam prenesem selame reisu-l-uleme mr. Husein ef. Kavazovića, da vam čestitam i da vam se zahvalim u ime Rijaseta Islamske zajednice za najbolje ostvarene rezultate na prikupljanju zekata na nivou Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Također, čestitam i imamu ovoga džemata Mirnes ef. Aliću, koji pored dobrih rezultata u prikupljanju zekata postiže dobre rezultate i u mektebskoj nastavi“.

Tim povodom muftija zenički dodijelio je priznanje džematu Vukovo i imamu Mirnes ef. Aliću. Također, priznanje Medžlisa Islamske zajednice Tešanj dodijeljeno je blagajniku džemata gosp. Ahmi Hrviću.

U okviru posjete Medžlisu Islamske zajednice Tešanj, a na poziv organizatora, muftija zenički posjetio je 9. sajam privrede ''Biznis 2013. Tešanj'', gdje se susreo sa tešanjskim privrednicima: h. Muharemom Sejdićem, Osmom Saračevićem, Mensurom Krdžalićem, Ishakom Jabandžićem i Hajrudinom Planjkom.

  • posj-tesposj-tes