A+ A A-

U Muftijstvu goraždanskom održana Javna rasprava o Nacrtu platforme o promjeni Ustava IZ

U Goraždu je u ponedjeljak, 18.marta 2013.godine, održana javna rasprava o Nacrtu Platforme za promjenu Ustava Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

mu-go-jav-ras-nac-ust-iz-03-2013-1

Domaćin javne rasprave za područje Muftijstva goraždanskog bio je muftija goraždanski Hamed ef. Efendić, a u ime predlagača javnoj raspravi su prisustvovali muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović, potpredsjednik Sabora Islamske zajednice g-din Edhem Bičakčić, te pravnik g-din Lutvo Mehonić.

Raspravi su prisustvovali sabornici sa područja Muftijstva goraždanskog, predsjednik okružne izborne komisije, predsjednici medžlisa Islamske zajednice, glavni imami i v.d. glavni imami,  jedan broj nastavnika i profesora islamske vjeronauke, te načelnik Općine Goražde i nekoliko uglednih građana.

Učesnica javne rasprave bila je i g-đa Senija Kuljuh, predsjednica Kantonalnog suda u Goraždu, koja je bila član radne grupe za izradu aktuelnog Ustava Islamske zajednice iz 1997.godine i prva žena sabornik  u Saboru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Dženan Imamović