Promo banner

A+ A A-

Primjer solidarnosti imama i vjeroučitelja MIZ Zenica

U utorak 19. marta 2013. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Zenica mufija zenički mr. Ejub ef. Dautović, glavni imam mr. Jakub ef. Salkica i predsjednik Medžlisa gosp. Muhamed Begagić primili su g-đu Ešrefu Halać, suprugu rahm. Hajrudin ef. Halaća, imama i vjeroučitelja koji je prošle godine preselio na ahiret u svojoj trideset trećoj godini života.

zenica-don-imami-vjero-03-2013

Tom prilikom g-đi Ešrefi Halać muftija zenički predao je sredstva u iznosu od 5.500 KM, koja su imami i vjeroučitelji Medžlisa Islamske zajednice Zenica prikupili kao pomoć u rješavanju stambenog pitanja za Ešrefu i njeno dvoje djece Imrana (7) i Merjem (4).

Muftija zenički zamolio je glavnog imama i predsjednika da imamima i vjeroučiteljima prenesu izraze zahvalnosti i čestitke na iskazanoj islamskoj solidarnosti, koja nas obavezuje da pomažemo jedni drugima, a hanumi rahm. Hajrudin efendije muftija je poručio: „Molim Allaha, dž. š., da ti podari sabura i snagu vjere da ovo veliko iskušenje shvatiš kao Allahovu, dž. š., odredbu, a da djecu koja su ostala iza rahm. Hajrudin ef. odgojiš u Islamu, kako bi bili ponos tebi, svome rahmetli babi i svim muslimanima“.