A+ A A-

Održana 117. sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog

U četvrtak 14. marta 2013. godine, u Uredu muftije zeničkog u Zenici, održana je 117. redovna sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog, kojom je predsjedavao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

sjed-mu-ze-03-2013-1

Na sjednici su razmatrane sljedeće tačke dnevnog reda: Nacrt Platforme o promjeni Ustava IZ u BiH, mektebska nastava i nastavni predmet Islamska  vjeronauka, takmičenje polaznika mektebske nastave i takmičenje iz Islamske vjeronauke, informacija o održanim godišnjim skupštinama medžlisa IZ Muftiluka zeničkog, Kodeks o odijevanju imama, pripreme za održavanje 7. Maja – Dana džamija, kao i druga aktualna pitanja.

Na sjednici je, između ostaloga, konstatovano da su redovne godišnje, izvještajne, skupštine medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog uspješno provedene, te da uglavnom možemo biti zadovoljni rezultatima postignutim u protekloj godini, ali da još ima prostora za poboljšanje i unaprjeđenje aktivnosti.

Muftija zenički na sjednici je posebno aktualizirao pitanja jedinstvene i centralizirane članarine, hardži-muhasebe, kao i pitanje odlaska imama u džemate bošnjačke dijaspore.