Promo banner

A+ A A-

Muftija Hasanović primio ambasadora i ministra finansija Turske

U srijedu 13.3.2013. muftija dr. Aziz ef. Hasanović primio je ministra financija Republike Turske g. Mehmeta Shimsheka i veleposlanika NJ/E Buraka Ozgergina s delegacijom. Muftija je poželio dobrodošlicu uvaženim gostima i zahvalio im se na posjetu.

mu-has-tur-del-03-2013-1

Za nedavne posjete Turskoj, muftija je posjetio visoke vjerske i svjetovne dužnosnike te je tom prigodom zamijetio predanost Turske razvoju u svakom pogledu. Posebno je izražena želja za unaprijeđenjem primjene i izgradnjom vjere te je Turska u tom pogledu postala prepoznatljiva što posebno raduje. Također, muftija je pohvalio odnos Turske kada su u pitanju ulaganja u Republiku Hrvatsku držeći da postoji još prostora za unaprijeđenje i intenziviranje istog. Potom je muftija upoznao prisutne s radom Islamske zajednice u Hrvatskoj i projektima koji su u realizaciji, posebno se osvrnuvši na završetak projekta izgradnje Islamskog centra u Rijeci čije otvorenje će se dogoditi uskoro.

G. Čiček se zahvalio na prijemu izrazivši zadovoljstvo zbog događanja u Islamskoj zajednici u Hrvatskoj. g. ministar je pokazao veliko zanimanje za projekte u Hrvatskoj. Istaknuo je da postoji spremnost i želja da se pomogne u realizaciji otvorenih projekata koje Islamska zajednica u Hrvatskoj ima. Iskazao je zadovoljstvo položajem muslimana u Hrvatskoj te podršku u radu kao i pomoć u realizaciji projekata. Na kraju posjeta ministar i delegacija obišli su Islamski centar i Islamsku gimnaziju dr. Ahmeda Smajlovića.

(www.islamska-zajednica.hr)