A+ A A-

Muftija zenički posjetio KPZ Zenica

U ponedjeljak 4. marta 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Kazneno-popravni zavod zatvorenog tipa u Zenici, u pratnji glavnog mama Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkice i sekretara muftije zeničkog Edin ef. Kavazovića. Domaćin delegaciji Muftiluka zeničkog bilo je direktor KPZ-a gosp. Nihad Spahić.

muze-kpz-zen-03-2013-1

Muftija zenički zahvalio se direktoru na saradnji  koju Muftijstvo zeničko i Medžlis IZ Zenica sa Kazneno-popravnim zavodom imaju već više od dvadeset godina, a posebnu zahvalnost muftija je iskazao za otvaranje mesdžida i organiziranje vjerskih aktivnosti u KPZ-u (džuma-namaz, bajram-namaz, obilježavanje značajnih datuma u hidžretskom kalendaru).

U toku sastanka muftija je informisao direktora o socijalnim pedagozima koji završavaju studije na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici i koji su spremni da se uključe u rad Zavoda.

Na kraju posjete, muftija zenički direktoru gosp. Nihadu Spahiću dodijelio je priznanje u znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju i pomoć u realiziranju aktivnosti Islamske zajednice. Također, u znak pažnje i poštovanja, muftija je gosp. Spahiću poklonio knjigu ‘’Beskrajna svjetlost, Muhammed, a.s. 1. i 2.’’.

  • 0101