Promo banner

A+ A A-

Dva velika priznanja Suad ef. Mahmutoviću

Povodom 753. rođendana grada Bihaća, dana 26. februara 2013. godine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Bihać na kojoj su zaslužnim pojedincima i kolektivima povodom dana grada uručena priznanja i nagrade. Shodno Odluci Općinskog vijeća Općine Bihać dobitnik najvišeg priznanja „Povelje 26. Februar“  je Suad ef. Mahmutović, profesor u medresi „Džemaluddin Čaušević“ u Cazinu i asistent na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću.  Ovo priznanje ef. Mahmutoviću  je dodijeljeno za izuzetna ostvarenja i postignute rezultate u radu i stvaralaštvu u oblasti društvenog života, razvoja i očuvanja civilizacijskih vrijednosti, tradicije i kulturne baštine Bošnjaka  Općine  Bihać, te afirmacije i promocije međureligijske saradnje, kako stoji u Odluci  koju je potpisao dr. Roman Jurić, predsjedavajući Vijeća.

bih-priz-imam-02-2013-1

 

Osim ove  Povelje nedavno je,  povodom 10. februara,  dana Patriotske lige, na svečanoj sjednici u Kulturnom centru u Bihaću Suad ef. uručena i Plaketa Patriotske lige Unsko-sanskog kantona za nesebičan doprinos u organizaciji i odbrani od agresije na državu Bosnu i Hercegovinu.  

Zahvalni smo svima koji su donijeli ove odluke jer je na ovaj način ukazano poštovanje i institucijama iz kojih kolega Mahmutović dolazi, medresi „Džemaluddin Čaušević“  u Cazinu,  Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću ali i cijeloj Islamskoj zajednici. Svjedoci smo da je  krajiška javnost sa odobravanjem i simpatijama primila vijest o dodjeli ovih priznanja što potvrđuje da Suad ef. Mahmutović uživa veliki ugled u gradu Bihaću ali i cijeloj Bosanskoj Krajini.

Sead ef. Duraković