Promo banner

A+ A A-

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović posjetio Muftijstvo tuzlansko

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović boravio je u dvodnevnoj posjeti Muftijstvu tuzlanskom. Ovo je njegova prva zvanična posjeta Muftijstvu nakon stupanja na dužnost poglavara Islamske zajednice u BIH.

reis-tuz-pos-03-2013-1

 

Reisu-l-ulema je svoju prvu posjetu Tuzli započeo susretom s muftijom tuzlanskim Vahidom-ef. Fazlovićem. Tom susretu su prisustvovali i njihovi saradnici: Razim-ef. Čolić, šef Kabineta Reisul-uleme, dr. Amir-ef. Karić, šef Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta IZ-e u BiH, i dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog za vjersko djelovanje i obrazovanje. Razgovarano je o aktualnostima i projektima koji se u narednom periodu planiraju realizirati na  području Muftijstva tuzlanskog. "Vahid-ef. Fazlović i imami imaju za budućnost planove koje želimo ostvariti i  ja ću to da saslušam i koliko Rijaset bude mogao da se uključi dat ćemo podršku tim projektima", kazao je tokom svoje posjete Tuzli Reisu-l-ulema.

reis-tuz-pos-03-2013-2

Nakon ovog susreta, reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović prisustvovao je i sjednici Savjeta muftije tuzlanskog. Tokom ove sjednice, dodijeljeno mu je priznanje za izuzetan doprinos u radu i za vođenje Muftijstva tuzlanskog u periodu od 1992. do 2012. godine. "Ovo  priznanje je naš dug. Reisu-l-ulema je dvadeset godina vodio Muftijstvo i stekao svoj snažni legitimitet na području cijele Islamske zajednice. Iskazao se u svojoj veličini kao čovjek i uspješan radnik u Islamskoj zajednici, to je bila osnova da plebiscitarno dobije i podršku za novu najznačajniju dužnost u Islamskoj zajednici u BiH“, rekao je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. 

reis-tuz-pos-03-2013-3

 

Nakon podne-namaza reisul-ulema je prisustvovao hafiskoj dovi u džamiji Princa Abdulaha u Tuzli, gdje uručio diplomu hafiza Saudinu-ef. Gobeljiću, imamu iz džemata Plane kod Tuzle.

Prvi dan svoje prve zvanične posjete Tuzli Reisu-l-ulema je završio posjetom Behram-begovoj medresi, gdje je razgovarao s direktorom ove škole Ahmedom Hatunićem i njegovim saradnicima.