A+ A A-

Posjeta reisu-l-uleme Tuzli

reisu-l-ulema-kavazovicReisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović posjetiti Muftijstvo tuzlansko u subotu 2. marta ove godine. To će biti prva zvanična radna posjeta Reisu-l-uleme Muftijstvu tuzlanskom nakon stupanja na dužnost poglavara Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

Svoju posjetu Tuzli Reisu-l-ulema će početi susretom s muftijom tuzlanskim Vahid ef. Fazlovićem u uredu muftije. Tokom tog susreta, muftija će upoznati Reisu-l-ulemu sa značajnim aktualnostima na području Muftijstva tuzlanskog. 

Nakon ovo sastanka, predviđeno je da Reisu-l-ulema prisustvuje sjednici Savjeta muftije tuzlanskog, koja će se također održati u uredu muftije. Na ovoj sjednici će biti dodijeljeno priznanje Muftijstva reisu-l-ulemi za njegov rad i vođenje Muftijstva u periodu od 1992. do 2012. godine. 

Poslije podne namaza (12,20 sati) prisustvovat će hafiskoj dovi u džamiji Princa Abdulaha u Tuzli, na kojoj će dodijeliti diplomu hafiza Kur'ana Saudin ef. Gobeljiću, imamu iz džemata Plane kod Tuzle. 

Svoju posjetu Tuzli, završit će susretom s direktorom Behram-begove medrese i njegovim saradnicima. 

Također, pred početak sjednice Savjeta muftije tuzlanskog reisu-l-ulema i muftija će moći dati izjave za medije te odgovoriti na pitanja novinara. Sjednica će početi u 10,30 sati u uredu muftije tuzlanskog.