Promo banner

A+ A A-

Održane skupštine medžlisa IZ Doboj i Teslić

teslic-iU subotu ponedjeljak 25. februara 2013. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Doboj i Teslić.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa IZ za 2012. godinu sa općim smjernicama za rad u 2013. godini. Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2012. godine, završni račun za 2012. godinu i plan prihoda i rashoda za 2013. godinu.

Sjednicama skupština prisustvovali su i svi glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog. U ime glavnih imama na skupštinama su se obratili Izet ef. Efendić u Doboju i Izudin ef. Kruško u Tesliću.

Sjednicama navedenih skupština medžlisa IZ prisustvovao je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović. U svojim obraćanjima muftija zenički članovima skupština zahvalio se na dolasku i usvajanju izvještaja o radu izvršnih odbora i davanju saglasnosti na izvještaje o finansijskom poslovanju. Muftija je istakao potrebu za izgradnjom i jačanjem samosvijesti i povjerenja, te odgovornosti i međusobnoj solidarnosti.

Muftija je članovima skupština poručio: ''Ispunjavajte ono što islam od nas traži i čuvajte se onoga što zabranjuje, čuvajte sebe i svoju porodicu, volite džemat, zajednicu i domovinu''.

Također, muftija je čestitao na provođenju odluke o jedinstvenoj članarini na području navedenih medžlisa, ali je ukazao i na obavezu centralizacije sredstava, čime bila dosljedno provedena Odluka Sabora IZ u BiH.

Muftija je, također, uputio niz konkretnih prijedloga i smjernica za rad navedenih medžlisa Islamske zajednice u narednoj godini.

U svečanom dijelu sjednica muftija zenički dodijelio je priznanja za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice.

Priznanja za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice dodijeljena su: g-đi Faketi Avdić, predsjednici ''Merhameta'' Dobo i gosp. Mehmedu Kopiću, članu Skupštine MIZ Teslić.

Također, dodijeljena su priznanja najboljim muallimima, predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora za proteklu godinu.

  • doboj1doboj1