A+ A A-

Održane skupštine medžlisa IZ Maglaj, Žepče i Tešanj

maglaj-zepce-tesanj-iU subotu 23. i nedjelju 24. februara 2013. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Maglaj, Žepče i Tešanj.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa IZ za 2012. godinu sa općim smjernicama za rad u 2013. godini. Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2012. godine, završni račun za 2012. godinu i plan prihoda i rashoda za 2013. godinu.

Sjednicama skupština prisustvovali su i svi glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, u čije ime su se obraćali Džafer ef. Gračić u Maglaju, mr. Bajro ef. Džafić u Žepču i Sulejman ef. Efendić u Tešnju.

Na sjednici Skupštine Medžlisa IZ Tešanj obratio se i načelnik Općine Tešanj gosp. Suad Huskić.

Sjednicama navedenih skupština medžlisa IZ prisustvovao je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović. U svojim obraćanjima muftija zenički članovima skupština zahvalio se na dolasku i usvajanju izvještaja o radu izvršnih odbora i davanju saglasnosti na izvještaje o finansijskom poslovanju. Također, muftija je iskazao zahvalnost svim džematskim odborima, imamima i vjeroučiteljima na uspješnom radu i zalaganju. Pohvalio je rad medžlisa Islamske zajednice, posebno istakavši da postoji disciplina i odgovornost, te koordinacija i transparentnost u radu.

Muftija je, također, uputio niz konkretnih prijedloga i smjernica za rad navedenih medžlisa Islamske zajednice u narednoj godini.

U svečanom dijelu sjednica muftija zenički dodijelio je priznanja za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice.

Priznanja za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice dodijeljena su: g-đi Mevlidi Hodžić, knjigovođi Medžlisa IZ Maglaj, gosp. Ćazimu Huskiću, članu Izvršnog odbora Medžlisa IZ Žepče i gosp. Ahmetu Kantiću, blagajniku Medžlisa IZ Tešanj.

Također, dodijeljena su priznanja najboljim muallimima, predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora za proteklu godinu.

  • maglaj-zepce-tesanjmaglaj-zepce-tesanj