A+ A A-

Muftija Hasanović u posjeti Sarajevu

Posjeta Gazi Husrev-begovoj medresi

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović posjetio je 19.2.2013./9.4.1434. h.g. najstariju obrazovnu instituciju na Balkanu, Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. U pratnji muftije bili su članovi Mešihata Salkan ef. Herić i mr.sc. Mirza Šabić te šef Kabineta muftije Hasanovića mr.sc. Nermin ef. Botonjić. Srdačnu dobrodošlicu delegaciji Mešihata poželio je ravnatelj Medrese prof. Zijad Ljevaković. Gazi Husrev-begova medresa je ustanova koju je pohađao i završio muftija Hasanović te ga za istu vežu i mnogobrojne lijepe uspomene. Muftija se zahvalio na prijemu te je naglasio važnost naše najstarije obrazovne institucije koju je imala kroz povijest i koju ima i danas. Ravnatelj Ljevaković je zahvalio na posjetu istaknuvši važnost jačanja povezanosti i suradnje budući da imamo što jedni drugima ponuditi i da jedni od drugih možemo učiti. Uspjeh bilo koje obrazovne ustanove je naposljetku uspjeh Islamske zajednice i uspjeh svih nas. Muftija je istaknuo da je neophodno potpomagati se u postizanju dobra, razmjeni iskustava u cilju podizanja kvaliteta u Zajednici, a mi smo u svakom smislu upućeni i naslonjeni jedni na druge i međusobna povezanost nikada nije dovođena u pitanje.

mu-has-pos-sar-02-2013-1

Muftija Hasanović i ravnatelj Ljevaković razgovarali su o stanju muslimana u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te ostatku Europe, kao i aktivnostima koje su u tijeku, kako u Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini. Zaključeno je da je ovaj posjet dobar poticaj razvijanja postojeće suradnje te jačanje iste.

Posjeta Fakultetu islamskih nauka

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović je 19.2.2013./9.4.1434. h.g. posjetio Fakultet islamskih nauka u Sarajevu. Dekan Fakulteta dr. Ismet Bušatlić pozdravio je prisutne i zahvalio se na posjetu, izrazivši zadovoljstvo suradnjom koja postoji između Fakulteta i Islamske zajednice u Hrvatskoj. Muftija se zahvalio na prijemu, te je istaknuo važnost Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu za sve mlade koji se žele na najbolji način obrazovati u vjeri islamu na našim prostorima. Suradnja s Fakultetom islamskih nauka je oduvijek bila na visokoj razini, a u budućnosti želimo suradnju i proširiti i produbiti, jer se javljaju novi projekti koji se mogu realizirati u suradnji Fakulteta i Islamske zajednice. Muftija je spomenuo i mogućnost da se iznađe model za izučavanje islama unutar Sveučilišta u Zagrebu u sklopu programa nekog od fakulteta. Iskustvo i stručnost koju u svojim kadrovima posjeduje Fakultet islamskih nauka  od velikog su značaja i koristi u realizaciji ovog projekta.

mu-has-pos-sar-02-2013-2

Dekan dr. Bušatlić je izrazio spremnost i želju za bezrezervnu suradnju ocijenivši iznesene prijedloge vrlo zanimljivima. Razgovarali su o aktivnostima i projektima koji se izvode i koji su u planu. Dekan i muftija složili su se da je suradnja i do sada bila zadovoljavajuća, ali da će zajedničkim projektima koji predstoje biti još i bolja. 

Susret sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH

Muftija dr. Aziz ef. Hasanović je 19.2.2013./9.4.1434. h.g. posjetio člana Predsjedništva BiH g. Bakira Izetbegovića te mu se tom prigodom zahvalio na prijemu koji predstavlja ujedno i prvi službeni posjet muftije Hasanovića Predsjedništvu BiH. Član Predsjedništva g. Izetbegović zahvalio se na posjetu i iskazao je zadovoljstvo zbog realizacije istog.

mu-has-pos-sar-02-2013-3

Muftija je upoznao g. Izetbegovića s aktivnostima Islamske zajednice u Hrvatskoj, posebice se osvrnuvši na skoro otvaranje Islamskog centra u Rijeci, te je uputio ovom prigodom i poziv g. Izetbegoviću na otvorenje. G. Izetbegović iskazao je zanimanje za protekli popis stanovništva u Republici Hrvatskoj. Muftija dr. Hasanović izrazio je zadovoljstvo posjetom, stavivši se na raspolaganje u cilju iznalaženja kvalitetnih rješenja odnosa Islamske zajednice BiH i države kao što je to slučaj u Republici Hrvatskoj.

(www.islamska-zajednica.hr)