A+ A A-

Muftija zenički posjetio vakifa džamije u Novoj Zenici

U ponedjeljak 18. februara 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u pratnji glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkice posjetio je preduzeće ''Fantasy'' Zenica.

mu-ze-fant-02-2013-1

U susretu sa vlasnikom i direktorom gosp. Fikretom Avdićem, razgovaralo se o izgradnji džamije u zeničkom gradskom naselju Nova Zenica.

Gosp. Avdić i njegova Derviša-hanuma muftiju zeničkog prije dvije godine obavijestili su da su donijeli nijet da samostalno izgrade jednu džamiju u Zenici i da kupe stan za potrebe iste. Prošle godine gosp. Avdić kupio je stan i predao ga Medžlisu IZ Zenica.

Na sastanku, glavni imam mr. Jakub ef. Salkica obavijestio je gosp. Avdića da će uskoro biti i završena procedura oko izdavanja građevinske dozvole za džamiju, te da je postavljanje kamena-temeljca za ovu džamiju planirano za 7. maj, Dan džamija.

Muftija zenički i glavni imam zahvalili su se velikom vakifu gosp. Fikretu Avdiću na nijetu izgradnje džamije, uz dovu Milostivom da mu ovo hair djelo bude kabul.

Na sastanku je razgovarano i o drugim projektima koji se realiziraju na području Muftiluka zeničkog, a gosp. Avdić muftiju i glavnog imama upoznao je sa aktivnostima preduzeća ''Fantasy'', istakavši da je ovo preduzeće osnovano 1983. godine u Zenici, da trenutno upošljava 70 radnika, te da je primarna djelatnost ovog preduzeća proizvodnja tapaciranog, pločastog i masivnog stilskog namještaja, prodaja namještaja iz vlastite proizvodnje i ostalih renomiranih proizvođača, veleprodaja namještaja u preko 25 salona u BiH, proizvodnja namještaja po želji i mjeri kupca, široka ponuda izbora repromaterijala i dezena različitih kvaliteta, te opremanje svih tipova objekata.

Na kraju, muftija zenički gosp. Avdiću poklonio je knjigu autora Fethullaha Gulena ''Beskrajna svjetlost – Muhammed, a. s. – 1.-2.''. 

mu-ze-fant-02-2013-2