edukativna platforma Islam.ba

A+ A A-

Reisu-l-ulema i muftija tuzlanski posjetili Srebrenicu

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, u pratnji šefa Kabineta Reisul-uleme Razima Čolića i muftije tuzlanskog Vahida Fazlovića, posjetio je u petak 8. februara 2013. godine Srebrenicu. Tokom boravka u ovome gradu Reisul-ulema se susreo s predstavnicima vjerskog i političkog života ovoga grada i općine.

reis-muftija-srebrenica

U Medžlisu Islamske zajednice Srebrenica su se susreli s glavnim imamom Damirom-ef. Peštalićem i predsjednikom Medžlisa Alijom Tabakovićem.

Reisul-ulema je održao hutbu u Čaršijskoj džamiji, u kojoj je govorio o trudu i radu, dovi i strpljenju, iskazujući nadu da će se upravo u Srebrenici obnoviti vjera ”u mogućnost događanja ljudske dobrote”.

Reisul-ulema se susreo i s predstavnicima izvršne I zakonodave vlasti Srebrenice, Ćamilom Durakovićem, načelnikom Općine, Radomirom Pavlovićem, predsjednikom Skupštine Općine, i njegovim zamjenikom Hamdijom Fejzićem. Tokom ovog susreta Reisul-ulema je govorio o značaju dobrog organiziranja i funkcioniranja općinske administracije, radi postizanja što boljih uvjeta za život sih građana Srebrenice.

reis-muftija-srebrenica2

Tokom posjete Srebrenici Reisul-ulema je sa svojim saradnicima boravio i u memorijalnom centru u Potočarima, gdje je razgovarao s direktorom centra Mersedom Smajlovićem i predstavnicama udruženja majki Srebrenice.