edukativna platforma Islam.ba

A+ A A-

Muftija zenički susreo se sa mladim doktorima i magistrima zeničkog univerziteta

U četvrtak 07. februara 2013. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović upriličio je prijem u čast mladih doktora i magistara sa Univerziteta u Zenici. Prijem je organiziran u okviru aktivnosti na obilježavanju mjeseca Allahovog Poslanika Muhammeda, a. s.

Obraćajući se mladim doktorima i magistrima muftija zenički je, između ostaloga, istakao: ''Islamska zajednica je otvorena zajednica, a vi ste dio Islamske zajednice. Očekujemo od vas da se uključite i da svojim radom i angažmanom date doprinos u jačanju Islamske zajednice i njenih aktivnosti. Neka vam vjera, znanje, moral i predanost budu glavne odrednice u vašim životima. Posebno vas molim da uvijek mislite svojom, a ne tuđom glavom.''

Također, muftija je u svom obraćanju istakao da Muhamed Seid ef. Serdarević može biti dobar primjer mladim intelektualcima jer se isticao svojim talentom, erudicijom, znanjem, brojem i kvalitetom objavljenih radova, ali i društvenom angažiranošću.

Prijem je organiziran u čast sljedećih doktora i magistara: dr. Izet Pehlić, Islamski pedagoški fakultet, dr. Sedad Dizdarević, Islamski pedagoški fakultet, dr. Amel Alić, Filozofski fakultet, dr. Muris Bajramović, Filozofski fakultet, dr. Fuad Hadžikadunić, Mašinski fakultet, dr. Jasmin Halebić, Ekonomski fakultet, dr. Nezir Pivić, Pravni fakultet, dr. Adnan Mujkanović, Metalurški fakultet, mr. Ajdin Huseinspahić, Pravni fakultet, mr. Ibnel Ramić, Filozofski fakultet, mr. Kenan Šestić i hfz. mr. Mevludin ef. Dizdarević, Islamski pedagoški fakultet.

  • prijem-dr-mrprijem-dr-mr