A+ A A-

Stručni seminar za imame Muftiluka zeničkog

U srijedu 30. januara 2013. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Teslić, održan je stručni seminar za imame medžlisa Islamske zajednice Teslić, Tešanj i Doboj. Na seminaru je tretirano pitanje plana rada imama u džematu, a u okviru seminara promovirana je i knjiga ''Metode istraživanja akaidskih tema'', autora prof. dr. Zuhdije Adilovića i Amela Sarajlića.

mu-ze-sem-imami-01-2013-1

Nakon uvodne riječi glavnog imama Džafer ef. Gračića, temu plana rada imama u džematu, kao i knjigu ''Metode istraživanja akaidskih tema'' imamima navedenih medžlisa predstavili su prof. dr. Nusret Isanović, prof. dr. Zuhdija Adilović, dekan IPF u Zenici i mr. Ejub ef. Dautović, muftija zenički.

Na seminaru je istaknuta potreba za redefiniranjem uloge imama, pred kojim stoje brojne i vrlo značajne zadaće.

mu-ze-sem-imami-01-2013-2

 

Također, naglašeno je da knjiga ''Metode istraživanja akaidskih tema'' svjedoči o stasavanju našeg muslimanskog uma da se recentno bavi akaidskom temom, te da je ova knjiga vrijedna i značajna upravo zbog važnosti teme kojom se bavi.

Seminaru za imame prisustvovali su i glavni imami medžlisa Islamske zajednice Tešanj i Doboj mr. Fuad ef. Omerbašić i mr. Bajro ef. Džafić, kao i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Teslić gosp. Mujo Zukanović.

mu-ze-sem-imami-01-2013-3

Nakon seminara za imame, upriličeno je svečano otvorenje kiraethane Medžlisa Islamske zajednice Teslić. Muftija zenički čestitao je glavnom imamu Džafer ef. Gračiću i predsjedniku gosp. Muji Zukanoviću na još jednom uspješno realiziranom projektu Medžlisa Islamske zajednice Teslić. Za potrebe kiraethane muftija zenički donirao je devedeset pet knjiga.