Promo banner

A+ A A-

Tuzla: Održana promocija knjige „Stopama Božijeg Poslanika“

U povodu obilježavanja dana rođenja Božijeg poslanika, Muhammeda, a.s., Medžlis Islamske zajednice Tuzla pripremio je bogat i  raznovrstan mevludski program među kojem je i promocija knjige „Stopama Božijeg poslanika“ autora Tarika Ramadana  održana u srijedu 16. januara 2013. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u 17:00 sati.

mev-akt-tuz-01-2013-1

Promotori su bili: doc. dr. Elvir Musić, mr. Mensur Husić i mr.hfz. Edin ef. Peštalić.

Promociju je uredio i vodio hfz. Merim Đulović.

Mr. Mensur Husić prvi je govorio o knjizi te istakao da je ova knjiga kapitalno djelo koja je dobrodošla bilo kojem čitaocu, muslimanu i nemuslimanu. Obzirom na razne vrste anatema u svijetu  prema Božijem poslaniku Muhammedu, a.s., ova knjiga bi itekako promijenila mišljenje čitaocu  nemuslimanu  o Poslaniku, a.s., a  čitaocu muslimanu svojim nesvakidašnjim stilom kazivanja predstavlja Muhammeda, a.s, kao savršeni uzor i podstiče na progresivnije razumijevanje ličnosti Muhammeda, a.s.

Mr. Edin Peštalić istakao da je Poslanik, a.s. uistinu, bio izabrani, ali prije svega bio je ljudsko biće, te ga kao takvog autor posebno opisuje i približuje  u knjizi. Mr. Peštalić u svom izlaganju pomenuo je i  neke od osobina Poslanik, a.s., istaknutih u knjizi  kao što su pravednost, strpljivost, blagost,  održavanje rodbinskih veza, poštivanje i uvažavanje žene u društvu i druge osobine. 

Doc. Dr. Elvir Musić naglasio je kako autor knjige sa posebnom lahkoćom i sposobnošću sasvim uspješno govori o najkompleksnijim temama u islamu i životu muslimana. Srdačno je preporučio ovu knjigu i kao štivo, i kao hediju svakom onome koji želi nekoga obradovati.

U programu obilježavanja mevluda Medžlisa Islamske zajednice Tuzla u narednih sedam dana  od 18. januara do 23. januara 2013. godine  uslijedit će predavanja u džamiji princa Abdullaha u 18:30 sati o temi „Muhammed, a. s. najbolji uzor i učitelj“.

Emina Muratović

  • DSC01899DSC01899