A+ A A-

Pozitivna psihologija u Tuzli: Psihologija čije je vrijeme (ponovo) došlo

I ove jeseni Asocijacija žena Medžlisa Islamske zajednica Tuzla  započela je sa novim ciklusima predavanja Pozitivne psihologije sa aspekta islama. Tako je 05. januara 2013. godine, u biblioteci “Behram-beg” Tuzla,  upriličen još jedan seminar Pozitivne psihologije sa prof. Aidom Tule. Ovo je već treća godina kako se u Tuzli, u organizaciji Asocijacije žena MIZ Tuzla održavaju seminari ovog tipa.

as-ze-tu-akt-01-2013-1

Pozitivna psihologija želi pomoći čovjeku da otkrije i približi sve te vrijednosti koji omogućuju pojedincima i zajednici da se razvijaju njegujući autentičnu sreću u sebi i u svom okruženju. Pozitivne emocije nam pomažu da bolje pamtimo i da se bolje osjećamo. Dobre emocije povezane su sa zdravljem, poslovnom produktivnošću, boljim međuljudskim odnosima, odgojem i obrazovanjem, te se stoga isplati ulagati u osjećaj sreće.

Polaznice prvog ciklusa pozitivnih seminara na ovom susretu govorile su o temama: "Pronaći smisao života - pronaći unutrašnju ispunjenost" i "Ko su dobri ljudi - osobine pozitivne individue". Uz mnogo maštovitih, raznolikih i korisnih ideja polaznice prvog ciklusa su interaktivno učestvovale u realizaciji cijelog seminara.

Polaznice drugog ciklusa na ovom susretu sumirale predavanja i utiske već odslušanog drugog ciklusa te su ovom prilikom njima uručena uvjerenja o pohađanju istog.

Naredni susret sa novim  temama i idejama zakazan je već za naredni mjesec. Sudeći po utiscima sa ovomjesečnog susreta, i polaznice i profesorica Tule raduje se narednim druženjima i novim pozitivnim iskustvima.

Elmedina Osmić